Emie R Roussel Trio brengt, met passie en een ontegensprekelijke chemie, creatieve en boeiende jazz. Het trio toerde reeds in vier continenten en elf landen. Het Emie R Roussel Trio viel al verschillende keren in de prijzen. De meest recente awards zijn o.a. het Stingray Rising Stars Award tijdens het TD Halifax (Canada) jazz festival van 2018, de 2015 Félix award voor het jazz album van het jaar en in 2013- 2014 de Opus prize, eveneens voor het jazz album van het jaar.

LineUp: Emie R Roussel (piano), Nicolas Bédard (bas) en Dominic Cloutier (drums)

Emie R Roussel stapte in de voetsporen van haar vader jazzpianist Martin Roussel. Zij haalde haar bachelor degree in jazzpiano in 2011 aan de Universiteit van Montréal. Emie is een vaste waarde in de Canadese jazzscene en speelde samen op met o.a. Terry Clarke, Mike Gauthier, Dave Watts, ... Tijdens het 35ste Montréal Jazz Fest Ze speelde ook samen met saxophonist Yannick Rieu en de zangeres Elizabeth Shepherd.

Nicolas Bédard startte zijn musicale carrière in Quebec City onder begeleiding van bassist Antoine Daignault. Hij zette zijn studies verder aan de McGill University waar hij onderricht werd door o.a. Fraser Hollins, Remi Boduc, Jan Jarczyk en Joe Sullivan. Nicolas nam deel aan verschillende projecten zoals het Rafael Zaldivar Trio, Makaya en Trio Buxo. Sinds 2012 is hij lid van het Emie R Roussel Trio.

Dominic Cloutier ontdekte zijn passie voor de drums op zijn tiende. Na het behalen van zijn bachelor degree aan de Universiteit van Montréal trok hij naar The Drummer Collective in New York om zich te perfectioneren. Tijdens deze periode speelde hij samen met o.a. Dan Bigras, Jean-Pierre Ferland, Chakidor en Claude Barzotti. Sinds 2012 is hij lid van het Emie R Roussel Trio.

Het Emie R Roussel trio komt naar onze Chapelle in samenwerking met Jazz in Thals op zaterdag 21 maart om 20h. Tickets kosten 20€ en zijn verkrijgbaar via www.jazzinthals.be/tickets.