Eén van de allerbekendste en best verkochte live albums ooit is ‘Made in Japan’ door Deep Purple in hun meest succesvolle samenstelling (MKII: Gillan/Glover/Lord/Blackmore/Paice). Het is een iconisch dubbel live album, opgenomen op drie uitverkochte Deep Purple shows in Osaka en Tokyo. De plaat is opgenomen, geproduced (door Martin Birch) en gereleased in 1972. Volgende songs werden gespeeld: Highway Star, Child in time, Smoke on the water, The Mule, Strange kind of woman, Lazy, Space Truckin’. In 1998 werd het album remastered en kwamen er 3 toegiften (destijds gespeeld) bij: Black night, Speed king en Lucille. Het was dit album dat Deep Purple tot wereldwijde headline rockband status verhief en het blijft na bijna 50 jaar nog steeds de ultieme referentie voor elke hard-rock of metal band.

MADE IN PURPLE heeft zich als missie vooropgesteld dit magische album opnieuw tot leven brengen. Met het grootst mogelijke respect worden de songs, sounds en solo’s van ‘Made in Japan’ tot een 90 min. live performance gebracht.

Begeesterd en beïnvloed door het hard-rock virus van de jaren ’70 grijpen de muzikanten van Made in Purple met dit repertoire terug naar hun roots. Een dosis nostalgia, de muzikale en technische uitdagingen om het album live te recreëren en uiteraard plain old stage fun zijn de katalysatoren voor dit ambitieus project. 4 doorwinterde sessie en live muzikanten (die als docenten aan de conservatoria van Gent en Brussel het rockvirus alvast doorgeven aan de volgende generaties) en één jonger vocaal supertalent (die de rol van ‘Jesus’ in de musical ‘Jesus Christ Superstar’ vertolkte - oorspronkelijk door Ian Gillan ingezongen!) laten je integraal het mythische live meesterwerk van Deep Purple’s Made In Japan herbeleven. Live…on the spot… zoals het was in 1972.

Made in Purple komt irocken in onze CHapelle op vrijdag 8 mei, tickets kosten 15€ en zijn verkrijgbaar via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of via de website.